www.mdf-vopsit.com.ro va sfatuieste sa cititi articolul de fata si toate materialele de pe net pentru cea mai buna decizie.

Deoarece in bucatarie ne petrecem destul de mult timp din viata, alegerea ar trebui sa fie una inteligenta, ca sa ne asigure multi ani de confort si satisfactie atunci cand ne aflam in ea. Bucatariile moderne sunt luminoase, spatioase, dotate cu o sumedenie de aparate care usureaza munca gospodinelor din ce in ce mai mult.

Tocmai de aceea, pe langa aspectul estetic al mobilei de bucatarie, un alt detaliu de care este bine sa se tina cont este functionalitatea ei. Astfel, este recomandat ca mobila de bucatarie sa fie conceputa astfel incat orice gospodina sa-si poata depozita ustensilele cat mai la indemana. In plus, este bine ca mobilierul de bucatarie sa fie trainic, pentru a rezista in timp.

Iata cateva sugestii dupa care trebuie sa va ghidati atunci cand alegeti mobila de bucatarie:

Mobila pe comanda sau direct din magazin

Avantajul pentru mobila de bucatarie la comanda este ca se poate utiliza in folosul proprietarului cat spatiu se doreste, iar mobilierul poate fi cat mai practic posibil, fara spatii greu accesibile sau nefolositoare in interiorul lui. Fa click AICI pentru a vedea cateva modele de mobila de bucatarie realizate pe comanda de MobArtLemn.

Ce material se alege

Pentru ca in bucatarie gradul de umiditate este mai ridicat decat in alte camere este recomandat sa se evite mobilierul din lemn netratat chimic. In schimb, se poate opta pentru mdf sau pal, rezistente la umezeala si mai putin costisitoare.

In functie de materialul ales se va obtine prima imagine a pretului investit. Astfel ca mdf ocupa locul I si pal-ul locul II. Pentru mobila de bucatarie, mdf-ul este un mare avantaj, pentru ca rezista mai mult in timp la umezeala din bucatarie, chiar daca este putin mai costisitor.

Otelul si sticla sunt alternative moderne, rezistente, cu un aspect placut si usor de curatat.

Mobila de bucatarie din MDF vopsit cu fronturi lucioase, sisteme de amortizare la sertare, sisteme de deschidere aventos la usi, electrocasnice incorporate

Alegerea tipului de cant si al feroneriei

Cant simplu sau cant abs? Daca mobila de bucatarie va fi din mdf, nu este nevoie de cant. Dar daca mobila de bucatarie va contine pal, recomandarea este sa aiba canturile abs (tot din cauza umezelii din bucatarie) dar si pentru designul exterior.

Mobila de bucatarie merita tehnologie de varf! Nu doar ca un moft, ci pentru faptul ca usile si sertarele vor fi actionate foarte mult: inchidere – deschidere.

Mobila, asortata cu electrocasnicele

Culorile joaca un rol important. Rosu, galben si portocaliu sunt culori calde, energizante, iar albastru, verde si violet sunt culori reci, ce creeaza o atmosfera linistita. Cand se aleg nuantele pentru mobilierul si peretii bucatariei, trebuie sa se tina cont si daca se potrivesc cu electrocasnicele avute.

Pentru idei, sugestii, consultanta sau mobila din mdf accesati www.mdf-vopsit.com.ro